Chiar contează un blog când vrei să vinzi online mai mult? De la conținut, la clienți fericiți, în 10 pași simpli

Timp de citire: 5 minute

Tu ce îți dorești de la afacerea ta?

Vezi tu, nimeni nu își deschide un business numai și numai pentru bani. Pentru că banii nu reprezintă o motivație suficient de puternică pentru ca o afacere să dureze.

Să ajuți oamenii, în schimb, da, e un motiv bun. Să devii o autoritate în piață. Să faci ceea ce îți place. Să schimbi viața clienților tăi. Să preiei controlul asupra propriei tale libertăți și să ai grijă de cei de care ți-e drag, de cei pe care îi iubești.

Dar pentru a ajunge în business la orice obiectiv ți-ai propus, ai nevoie de vânzări constante către clienți care au încredere în tine.

Știai că un blog de companie te poate ajuta aici?

Azi vreau să îți arăt cât contează un blog în procesul de vânzare și cum să te asiguri că le oferi oamenilor motive bune pentru care să ia decizia de cumpărare în site-ul tău.

Blogul poate fi cheia ta spre vânzare…

Fiecare articol din blog reprezintă o oportunitate să adaugi link-uri interne, atât spre alte texte relevante din blog, cât și direct către produsele pe care le-ai menționat.

Practic, e ca și cum ai țese fire trainice între cele mai importante pagini, fire de-a lungul cărora îl ghidezi pe potențialul client spre punctul de achiziție.

Mai mult, daca ai un formular de abonare in fiecare articol, iti creezi treptat o lista de potentiali clienti pe care stii ca ii poti contacta atunci cand vrei sa le vinzi ceva.

Acum, dacă ai văzut cursul despre blog în platforma Upriserz, știi deja cum ar trebui să arate structura unui articol și cum să folosești link-urile interne.

Dar întrebarea e… cum arată pagina ta de produs în site? 

Fie că oamenii vin din blog, fie că vin din PPC, email sau de oriunde, e vital ca pagina în care aterizează să fie pregătită pentru vânzare. Pregătită să îi convingă să cumpere acum.

Există câțiva factori obligatoriu de găsit în pagina de produs a unui magazin online: imaginile, descrierea, recenziile, recomandările cross-sell etc. Ai grijă să îi bifezi pe toți, pentru ca trimiterile pe care le faci din blog să aibă șanse reale să se concretizeze în vânzări.

… și elementul de bază pentru super SEO!

Cum reușești să apari printre primii sau chiar primul în Google? Pe scurt:

  • Faci ca site-ul tău să fie mai ușor de înțeles pentru spiderii motorului de căutare;
  • Atragi backlink-uri către site-ul tău, din alte site-uri relevante.

Pentru ambele probleme există o singură soluție: un blog de companie.

Pe de o parte, produci permanent conținut nou, proaspăt, de interes pentru clienți, în fiecare pas al funnel-ului de vânzări în care se află.

Pe de altă parte, când articolele tale sunt într-adevăr bune, vei atrage link-uri spre acestea natural, fără să fie nevoie să le plătești.

Fiecare link nou venit îți aduce un boost în autoritatea articolului și a paginii. În acest fel construiești awareness pentru blogul și business-ul tău, și obții poziții mai bune pentru paginile de produs în care are loc, de fapt, vânzarea.

Atenție! Mulți văd blogul drept un instrument util doar pentru SEO și traficul organic. 

Însă conținutul din blog face mult mai mult: distribuie articolele și pe Facebook și promovează-le cu Facebook Ads. E o metodă să determini traficul din rețelele sociale să convertească, mai eficientă decât simpla postare a produselor în Social Media.

Așa cum am promis, îți voi oferi 10 ponturi-fulger, super ușor de aplicat, pentru strategia ta de blog. Ești pregătit?

  1. Scrie pentru clienți, nu pentru Google 

Fiecare articol ar trebui să rezolve o problemă, să răspundă la o întrebare sau să îl distreze pe potențialul client.

  1. Creează conținut valoros 

Arată-le oamenilor cum se folosesc produsele tale, ce stil de viață creează, cum și cât rezistă, la ce să fie atenți când aleg un produs etc. Blogul nu e despre tine și ce îți place ție, ci despre clienți și ceea ce e important pentru ei.

  1. Planifică-ți conținutul 

Creează un calendar cu Google Sheets sau Excel și notează-ți ideile de articol, cuvintele cheie principale aferente, deadline-uri, cine le scrie etc.

  1. Caută din timp cuvintele cheie 

Folosește Keyword Planner de la Google, Ubersuggest, Keyword Tool, Google Trends etc., si centralizează cuvintele cheie pe care urmează să creezi noi articole (sau să le actualizezi pe cele existente).

  1. Publică articole mai des 

Cu cât postezi mai des, cu atât rankezi mai bine. Însă important este, până la urmă, să postezi constant. Nu începe un blog pe care îl lași de izbeliște la primul semn că nu ai inspirație.

  1. Fă-ți un stil propriu 

Adaugă un strop din personalitatea ta în fiecare articol, scrie informal, așa cum vorbești și în viața de zi cu zi.

  1. Fă articolele cât mai ușor de citit 

Boldează ideile esențiale și scrie-le mai mari, pentru a fi mai ușor de scanat. Folosește bullets, spații albe și sparge textul cu imagini și video-uri.

  1. Întotdeauna să ai un call-to-action

Fie că e o căsuță de abonare la blog, un buton de cumpărături sau o frază la început și final de articol cu link spre produs.

  1. Fă articolele ușor de distribuit în Social Media 

Adaugă butoane de share pe Facebook, LinkedIn, Twitter etc.

  1. Cere interacțiune 

Invită oamenii să îți lase comentarii și ai grijă să le răspunzi, fie doar și pentru a le mulțumi.

Vrei mai mult de la afacerea ta online? Gândește-te să îți faci un blog sau să îl îmbunătățești pe cel existent – blogul este cea mai ușoară si mai puțin costisitoare metodă sa obții clienți! 

Cosmin Dărăban

Fondator și CEO GoMag


Despre Cosmin:

Online din 2000, Cosmin este specialist în marketing online și eCommerce, optimizarea ratei de conversie și tehnici de creștere a traficului și vânzărilor.

Pe lângă platforma GoMag, Cosmin a mai creat și board game-ul GoFunnel, podcast-ul Doza de eCommerce by GoMag, hub-ul educațional Academia de eCommerce, planner-ul Made for Business. În 2019 a scris o carte „eCommerce no Bull$#!t”.

Leave a Reply