Povestea celor 2 portocali sau cum să îți faci planul de creștere pentru următorii 10 ani (ca să îți crești venitul de 57 de ori)

Timp de citire: 4 minute

Ce vei citi acum este o poveste despre potențial. Și despre cum poți să îl atingi pe al tău odată ce aliniezi gândurile cu obiectivele tale.

Povestea începe într-un sat din Grecia, unde trăiau 2 vecini. 

Unul dintre ei a moștenit la un moment dat, o casă cu o grădină mare. 

Fiecare alee era decorată cu flori de toate felurile: floricele mici, simple, flori mai mari și impunătoare, colorate în mai toate nuanțele și culorile. Un paradis!

De când avea casa, grădina îi ocupa omului mult timp. Deseori vedea că trebuie să sacrifice alte lucruri care îi făceau plăcere, ca să se poată îngriji de toate florile. 

Pentru moment era însă împăcat și lucra ori de câte ori găsea vreme, în noua sa grădină.

În timpul acesta, al doilea vecin avea un singur portocal, pe care îl plantase într-un ghiveci mic.

Îl avea de când era abia un lăstar. La început nu știa nimic despre portocali sau ce le trebuie ca să crească, dar căută în fiecare zi să devină un bun grădinar.

Cu timpul, pomul crescu pentru că omul îi dădu apă, lumină și îngrășământ. 

Iar când veni vremea, îl schimbă într-un ghiveci potrivit: nici prea mare, nici prea mic.

Portocalul care primea atenție se transformă în 10 ani într-o mândrețe de pom, ce dădea rod dulce în fiecare an. 

În plus, florile sale parfumau întreaga stradă și mirosul lor ajungea până la vecinul ce odinioară avusese cea mai frumoasă grădină. 

Între timp, din grădina aceasta nu se mai alese mare lucru. 

Multe dintre flori erau acum uscate, pentru că omul se îngrijea de ele când își găsea timp. 

Dar el vedea ce bine o duce portocalul vecinului său. Și simțea cum îl macină invidia. 

“Vecinul meu nu are decât un portocal de îngrijit. Și cu toate astea se bucură de frumusețea florilor sale și de gustul fructelor pe care i le dăruiește. El nu muncește așa cum fac eu și tot primește o răsplată mai mare decât mine.”, își zicea el.

Gândurile au ajuns să îl consume pe omul nostru.

Acum tot ce dorea era să aibă așa mândrețe de pom în curtea lui. 

Să se bucure de parfumul florilor și de fructe proaspete, fără să muncească într-o grădină care oricum nu îi răsplătea sudoarea.

Curând în mintea lui încolți o idee. Avea să ia un lăstar de portocal și să îl crească la el în curte.

Vecinul său bun se învoi să îi ofere lăstarul, dar îl avertiză: să crești un portocal nu e treabă ușoară, mai ales în primii ani. 

Însă omul cu grădină cea mare nu avea urechi să audă.

Era încântat că în sfârșit va avea și el pomul la care râvnea. 

De cum primi lăstarul, se grăbi să îl planteze în mijlocul grădinii, unde soarele bătea cel mai tare. 

Spera că așa portocalul său va crește de 2 ori mai repede și mai mare decât al vecinului. Doar avea soare și spațiu din belșug!

La început, lăstarul părea că o duce bine. 

Îi crescură primele frunze noi, iar asta îl încântă pe omul nostru. El îi acordă atenție și îl îngriji cum credea că e mai bine.

După primele luni însă, omul se plictisi să tot ude pomul sau să smulgă ierburile ce creșteau în jurul său. 

Neudat la timp și fără grija zilnică, lăstarul de portocal nu mai crescu deloc. Apoi frunzele sale începură să se îngălbenească și să cadă.

Când văzu una ca asta, omul simți o mare supărare. 

“Desigur, vecinul nu a vrut ca eu să am un pom mai frumos ca al lui. Mi-a dat un lăstar de mântuială. Era și normal să se aleagă praful de el!” își zise mâhnit.

Și cum lăstarul își pierdu și ultima frunză, omul îl aruncă, convins că vecinul lui are mare parte din vină pentru așa eșec. 

Curând după aceea, el vându și casa și curtea și se mută cât mai departe, dornic să o ia de la capăt și să scape de supărare. 

Morala poveștii o poți trage tu. Fiindcă e ușor să vezi ce au făcut cei doi vecini diferit.

Să vezi cum unul s-a bazat doar pe forțele lui și pe ce știa deja, în timp ce al doilea a muncit să devină un grădinar mai bun.

Dar dacă portocalul din poveste ar fi de fapt o afacere sau salariul?

Care dintre cei 2 grădinari crezi că ai fost tu până acum? 

Ai putea să fi cel care muncește în grădina sa, dar care nu simte că poate culege roadele muncii sale. Nu simte că primește destul.

Sau poate că, din contră, ești cel care crede că e loc de mai bine și care deși e răsplătit acum pentru munca lui simte că poate să crească și mai mult.

În oricare dintre situații te-ai regăsi, ai nevoie de un plan de creștere verificat, care știi că a fost testat și retestat de alții înainte și care te poate ajuta și pe tine. 

Iar pentru asta te invităm să te înscrii la webinarul GRATUIT pe care ți l-am pregătit împreună cu Lorand Soares Szasz.

În cadrul său primești planul concret pe care să îl aplici în cariera sau în afacerea ta ca să crești în următorii 10 ani. Să fii grădinarul care are grijă de grădina sa și care ajunge să se bucure de roade.

Rezervă locul tău AICI

Lorand a reușit să își crească venitul de la 310 euro/lună la peste 21.000 de euro/lună în 10 ani. Asta înseamnă că în 14 ani venitul său a crescut de aproape 70 de ori. Și tot ce a făcut este să urmeze un plan cu pași concreți care funcționează și dacă vrei o creștere de doar 10% sau dacă vrei o creștere de 20-30-40 sau 50%.

Iar dacă și tu te întrebi acum: “Ce venit aș putea să am peste 10 ani și cum aș putea să cresc și eu de 57 sau de 70 de ori?” te invităm să afli răspunsul la  webinar.

Înscrie-te AICI.

Leave a Reply