Economistul, Corporatistul, Virtuosul și Visătorul. Cine se îmbogățește cel mai repede și cum să devii milionar cu metoda lui?

Timp de citire: 4 minute

Există o formulă pe care să o aplici ca să te îmbogățești? Și cu ajutorul căreia să îți înmulțești banii repede?

Potrivit studiului Rich Habits desfășurat pe o perioadă de 5 ani de Tom Corley, există 4 metode prin care poți acumula avere.

Înainte să vezi care sunt aceste 4 metode și care e cea care îți poate crește economiile cel mai repede, e important să știi că Tom Corley este contabil și consultant financiar. 

Corley a scris 2 cărți: “Rich Kids: How to Raise Our Children to Be Happy and Successful in Life” și “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals.”

În timpul studiului său, consultantul financiar a urmărit cu atenție ce fac 233 de persoane considerate bogate. 

Cât de bogate? Venitul minim al oricărui individ studiat era de minimum 160.000 de dolari pe an (iar bunurile pe care le dețineau fiecare în parte, valorau 3,2 milioane de dolari).

Tom a urmărit ce fac oamenii aceștia zilnic. Apoi, cu datele culese, a concluzionat că există 4 tipuri de bogați care ajung să acumuleze averi prin 4 metode diferite.

Iată care sunt cele 4 tipuri:

1. Economistul

“Dacă nu ştii cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine” spunea Robert T. Kiyosaki. 

Economistul urmărește cu atenție intrările și ieșirile sale și investește banii în mod eficient. Pentru el, întrebarea în funcție de care decide acțiunile sale este: Ce pot să fac ca să îmi măresc averea?. 

Indiferent cât câștigă, acest “bogat” are o rutină de la care nu se abate: pune bani deoparte și urmărește să îi investească inteligent.

2. Corporatistul

Persoana care avansează în carieră, urcând fiecare treaptă a ierarhiei, este un alt tip de bogat. 

De obicei, Corporatiștii sunt angajații marilor corporații care pornesc de jos (într-o funcție de execuție) și ajung în final, prin munca susținută, să ocupe un rol de conducere, foarte bine plătit. 

Din această poziție, acumulează apoi sume impresionante. 

3. Virtuosul

Investește permanent în educația sa și reușește să aducă valoare în companiile pentru care lucrează. Este foarte bun în ceea ce face iar pentru asta este răsplătit cu salarii generoase.

Virtuosul consideră că cele mai importante investiții sunt cele în propria persoană: așa că studiază permanent și își rafinează aria de servicii sau produse pe care o oferă. 

4. Visătorul

Muncește cu pasiune și se dedică 100%.

În această categorie, vom găsi antreprenori care pornesc o afacere de succes de la un vis, dar și actori, muzicieni sau autori de cărți. 

Ce au toți în comun? Pasiunea pe care o pun în munca lor și care în final le aduce bani în cont.

Acum că ai văzut care sunt cele 4 tipuri de bogați și metodele diferite prin care oamenii acumulează avere, care crezi că e cea mai rapidă metodă prin care și tu poți să îți înmulțești banii?

Să fie metoda Economistului? Sau poate cea a Virtuosului?

Hai să ne uităm la același studiu creat de Corley, pentru că tot el ne oferă răspunsul.

Aproape 28% dintre bogații din studiul său erau Visători. Cei mai mulți aveau o avere de peste 7 milioane de dolari pe care au reușit să o strângă pe parcursul a 12 ani. 

Concluzia lui Corley: Visătorii ajung să facă avere cel mai repede (lucru confirmat și dacă ne uităm la lista Forbes 400 – Cei mai bogați oameni: 10 din primii clasați au început afacerile lor cu un vis: Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg and Michael Bloomberg).

Daaaar…Visătorii au și cel mai mult de muncă. Calea lor e plină de îndoieli, dezamăgiri, respingeri sau dificultăți financiare. 

Visătorii au nevoie de putere fizică și mentală ca să își atingă obiectivele. Chiar și așa, nu sunt scutiți de:

  • Ore lungi de lucru: Mulți dintre Visători ajung să lucreze până la 75 de ore pe săptămână (deci mai mult de 10 ore, zilnic). Familia și prietenii sunt neglijați de multe ori.
  • Stres: generat de grijile de la început, când Visătorii se luptă să creeze o afacere profitabilă. Corley spune că această cale este cu atât mai grea cu cât Visătorii au familii de întreținut.
  • Riscuri: Visătorii sunt persoane care își asumă riscuri, fără să primească în schimb garanții. Mulți antreprenori din această categorie și-au riscat casa, mașina sau toate economiile ca să pornească afacerea la care visau.
  • Dezamăgiri: mulți dintre oamenii din jur vor încerca să îi întoarcă din calea lor, le vor spune că au vise prea mari sau că își pun obiective prea înalte. În timp, unii dintre Visători ajung să renunțe tocmai din cauza anturajului.

Concluziile lui Corley nu ar trebui să te descurajeze însă. Din contră. Dacă simți că și tu ești unul dintre Visători, avem o veste bună pentru tine.

Există metode prin care poți să îți împlinești visul antreprenorial, fără să treci de unul singur prin greutățile pe care o afacere le aduce în viața ta.

Înscrie-te acum în Upriserz. Ai la dispoziția ta:

  • Peste 150 de ore de cursuri în format video din domenii variate, cu ajutorul cărora elimini îndoielile și să iei decizii bazate pe informații, nu pe risc
  • Interviuri cu mentori, experți, milionari, antreprenori – ca să găsești motivația să continui și când e cel mai greu
  • Workshop-uri practice cu experții Upriserz – ca să aplici imediat ce înveți
  • Webinarii Q&A cu experții Upriserz – ca să pui întrebările care “ard”
  • Grup de Facebook, ca să ai lângă tine anturajul potrivit și să descoperi răspunsuri de la oameni care au trecut prin ce treci tu și nu vorbesc din “auzite”
  • Multe altele

Descoperă toate beneficiile AICI  și începe chiar acum să îți trăiești visul. 


Despre Lorand:

Lorand este speaker, business coach, trainer și antreprenor. CEO & Founder Upriserz.

Și-a schimbat parcursul vieții în jurul vârstei de douăzeci de ani, când după o experiență în Portugalia (unde a performat ca grădinar), și unde a învățat ce înseamnă responsabilitatea, ulterior, la aproximativ trei ani, a ajuns la o companie de business training, iar existența sa a căpătat o altă formă.

Leave a Reply